header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Статті

ОГОЛОШЕННЯ!

торгівляДо уваги суб’єктів господарювання, які мають намір здійснювати тимчасову дрібнороздрібну торгівлю під час проведення XXIX Міжнародної прощі Вервиці у селі Погоня.
Для отримання дозволу на здійснення такої діяльності, суб’єктам господарювання необхідно до 17 вересня 2024 року звернутися до Тисменицької міської ради із заявою відповідно до Положення, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 03 серпня 2021 року №113/2021.
ПАМ’ЯТКА ОПЕРАТОРАМ РИНКУ
З метою профілактики виникнення харчових отруєнь та масових кишкових захворювань повідомляємо про те, що для участі в заході підприємцям необхідно:
- Бути зареєстрованими в єдиному державному реєстрі потужностей операторів ринку, (ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»);
- Рухомі та/або тимчасові потужності (палатки, кіоски, прилавки, рухомі транспортні засоби для торгівлі) повинні:
- утримуватися в чистоті та належному стані (торгові місця повинні бути обладнані прилавками, стелажами, виробничими столами, навісами і т.п.);
- забезпечувати захист харчових продуктів від будь-якого ризику забруднення (атмосферних опадів, пилу, шкідників та гризунів);
- бути обладнані засобами для підтримання належної особистої гігієни (рукомийниками, милом, дезинфікуючий засіб для обробки рук, одноразовими рушниками, вологими серветками);
- поверхні (включаючи поверхню обладнань), що контактують з харчовими продуктами, утримуватися у непошкодженому стані, легко чиститись та дезінфікуватися, виготовлені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;
- бути забезпечені гарячою та/або холодною питною водою у необхідній кількості;
- мати належні засоби для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю (холодильне обладнання);
- забезпечувати розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їх забруднення (дотримуватися товарного сусідства);
- суворо дотримуватися термінів придатності харчових продуктів та готових страв, а також умов їх зберігання;
- реалізація харчових продуктів можлива лише при наявності супровідних документів про їх походження та якість (товаро-транспортна накладна, декларація виробника, якісне посвідчення);
- працівники повинні мати на робочих місцях особисті медичні книжки з допуском до роботи та спецодяг;
- відпуск харчових продуктів проводити виключно в одноразовий паперовий чи пластиковий посуд, дозволений для контакту з харчовими продуктами;
- забороняється торгівля кремовими кондитерськими виробами, салатами, заправленими майонезами, паштетами, та іншими особливо швидкопсуючими продуктами, а також харчовими продуктами, виготовленими в домашніх умовах;

Календар новин

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
join-us-facebook 
1645021179
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 
 
 протидія насильству
 
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця